Loading

Wij zijn muziek op verhalen.

Liedhuis is een jonge organisatie die hard werkt aan haar groei. Spil in de organisatie is oprichtster en algemeen/artistiek leider Florien de la Fosse en een waaier aan verschillende makers. Zakelijk leider Esther Ledeboer laat Liedhuis groeien en professionaliseren met een strategische visie, gericht op het verstevigen van een duidelijke identiteit, continuïteit van projecten en stabiliteit van organisatie met waarborging van kwaliteit.

Florien heeft Stichting Liedhuis in het leven geroepen, omdat ze met muziektheatervoorstellingen het klassieke Lied weer een volwaardige plek wil geven in het culturele landschap en zo hoopt bij te dragen aan de overlevering en weerbarstige levendigheid van het genre.

De muziektheatervoorstellingen van Liedhuis reflecteren aan de hand van het klassieke liedrepertoire op de hedendaagse samenleving, waarbij we de liederen door ‘hedendaagse’ vingers laten glijden. We onderzoeken of deze Liederen ons een andere invalshoek kunnen geven in discussies over maatschappelijke kwesties. Hierbij werken we samen met makers uit verschillende disciplines, zoals film, theater of komedie en trekken we op met andere culturele partners.

Wij staan met Liedhuis voor het meesterschap dat komt met een focus op het Lied. Zang en piano in de vorm van een Lied duo op dit niveau is tegelijkertijd topsport en pure ambacht. Vanuit ons respect voor de traditie van het Lied in brede zin werken we aan stijlvolle producties die aantrekkelijk zijn voor de pure liefhebber en de interesse wekken van een nieuw publiek voor deze podiumkunst.

De algemeen/artistiek en zakelijk leider leggen verantwoording af aan het bestuur van Stichting Liedhuis en worden geadviseerd door verschillende adviseurs op het gebied van dramaturgie, marketingstrategie en artistieke/zakelijke ontwikkeling.

Stichting Liedhuis heeft een culturele ANBI status.

 


Correspondentieadres:
Stichting Liedhuis
Zoutmanstraat 37
2806 XB Gouda
info@liedhuis.nl
RSIN 857887968
IBAN NL47RABO0322893100
Jaarverslag 2017
Jaarverslag 2018
Jaarverslag 2019
Jaarverslag 2020

Jaarverslag 2021

Jaarverslag 2022