Loading

UNLOST

Filmisch concert

Begin 2019 speelt Liedhuis de voorstelling UNLOST, een filmisch concert waarin muziek van Olivier Messiaen en een op diens muziek geschreven film centraal staan.

UNLOST is een filmisch concert en gaat over de “kloof”, de groeiende hedendaagse melancholie, vervreemding en angst tussen verschillende groepen in de samenleving. Betoverende liederen  van de Franse componist  Olivier Messiaen  worden live uitgevoerd tijdens de vertoning van een korte film, die speciaal op zijn muziek gemaakt is.

Hoe groot is deze “kloof” eigenlijk? En wat doet het met ons? Het filmisch concert gaat over het moment waarop we onze melancholie ombuigen naar een nieuw solidair begin, al is het maar klein. Mia doet een wanhopige poging Rohat te bereiken en maakt een lange reis in haar innerlijke wereld. Ze ontmoeten elkaar uiteindelijk in een land, waar vervreemding niet bestaat. Een utopie, die helaas niet te rijmen is met de werkelijkheid.

De voorstelling wordt uitgevoerd door sopraan Florien Hilgenkamp en pianist Roberto Guijarro. Ze zijn een intensieve samenwerking aangegaan met filmmaakster Luciënne Venner . Dit zorgt voor een  vernieuwende symbiose tussen klassieke liederen en film waarbij de verschillende elementen elkaar zowel becommentariëren als versterken.

Het project is uitgekozen als winnaar van de aanmoedigingsprijs tijdens het festival “Movies that Matter” in Den Haag.

Met sopraan Florien Hilgenkamp en pianist Roberto Guijarro.

www.florienhilgenkamp.com

www.robertoguijarro.com

In samenwerking met filmmaakster Luciënne Venner van o.a.

Error of Eros
A Ride to Morisnet
Escape from Eden

www.luciennevenner.com