Loading

Vacature Zakelijk Leider

Ben jij of ken jij de zakelijk leider (m/v/x) die ons helpt verder te groeien en professionaliseren? Samen met algemeen/artistiek leider Florien de la Fosse werk je mee aan het aan het versterken van Liedhuis en de unieke positie die zij inneemt in het Rotterdamse en Nederlandse culturele veld.

Wij zoeken een zakelijk leider met
 • Ervaring heeft op het gebied van fondsenwerving, budgettering, netwerken en onderhandelingen. Bij minder ervaringsjaren is een leergierige houding gewenst, een blijken van zakelijk inzicht en nieuwsgierigheid naar de ‘ins en outs’ van bijvoorbeeld de nationale en Rotterdamse fondsenwereld.
 • Een gedegen en up-to-date budgetbeheer.
 • Voelsprieten voor nieuwe financieringskansen, potentiële partners en mogelijke samenwerkingen.
 • Een strategische visie, die ons helpt groeien en professionaliseren.
 • Een ontspannen en representatieve manier van communiceren met betrokkenen binnen en buiten de organisatie.
 • Het liefste ook affiniteit met onze missie.
Over Liedhuis

Liedhuis is een klein gezelschap dat steeds meer een gemeenschap wordt. Bij elk project worden partners, musici en makers betrokken die allemaal graag verder werken aan het versterken van Liedhuis en de unieke positie die het inneemt in het Nederlandse culturele veld.

Ons doel is het produceren, creëren en uitvoeren van muziektheater met als kernrepertoire het klassieke (of nieuw gecomponeerde) Lied. Muziektheatermaakster en sopraan Florien de la Fosse reflecteert aan de hand van het klassieke liedrepertoire op de hedendaagse samenleving, waarbij we ze liederen door ‘hedendaagse’ vingers laat glijden. Hierbij werkt ze samen met makers uit verschillende disciplines, zoals film, theater of komedie.

De voorstellingen van Liedhuis zijn een eerbetoon aan en strijd voor het hoogste vermogen van de mens: “het vermogen om te beginnen”. Het is een strijd die we juist nu moeten voeren, want dat vermogen is in het gedrang. Wij willen laten zien dat je de ruimte voor een nieuw begin kan innemen en dat je het moet durven.

“Het lied geeft mij de taal om in overdrachtelijke zin mijn verhaal te vertellen. Alleen als je het lied als materiaal ‘gebruikt’, ermee speelt, je erdoor laat beïnvloeden en je ertoe verhoudt blijft het levend.” – Florien de la Fosse

Hierbij een greep uit onze projecten:

– Rabbits at work, een muzikale sitcom. Zie trailer (2022)

– Lady Luck, een voyeuristische dakvoorstelling. Zie trailer. (2021)

– UNLOST , een filmisch concert. Zie trailer (2019)

Onze doelen
 • De wens van onze jonge organisatie is om de komende jaren door te groeien tot een gezelschap met een duidelijke identiteit, die continuïteit van projecten en stabiliteit van organisatie heeft met waarborging van kwaliteit.
 • Toewerken naar doorvoering van overkoepelende visie van Liedhuis die door de artistiek leider op alle vlakken van de organisatie wordt bewaakt.
 • Voor verbreding van ons publiek zijn duurzame verbindingen met Rotterdamse partners cruciaal. Deze verbindingen willen wij opbouwen en op bestaande samenwerkingen doorbouwen.
 • Beweging van tour-based productieschema naar locatiegericht of anderszins toegespitste projecten i.s.m partners.
Onze Partners

Bestaande partners zijn: Rotterdamse Dakendagen, Werkplaats Walhalla en Bijenkorf Rotterdam. Nieuwe partners zijn: Dag van de Romantische Muziek, Coproducent Woonstad Rotterdam en de Laurenskerk.

Eerstvolgende project

Uncanny Valley: Uncanny Valley is een muziektheatervoorstelling op een dak van een parkeergarage door muziektheatergezelschap Liedhuis in samenwerking met/en tijdens de Rotterdamse Dakendagen (juni a.s.). De voorstelling wordt gespeeld door sopraan Florien de la Fosse, Luitist Arjen Verhage en saxofonist David Kweksilber. In de regie van Kenza Koutchoukali, decorontwerp van Juliette Mout en kostuumontwerp van Martijn Kramp belooft dit een uitzonderlijke dak-ervaring te worden te midden van een binnenstedelijk omgeving. De thematiek is de verarming van de publieke ruimte en het ontroerende micro activisme van een vrouw om deze ruimte te behouden. De muziek bestaat uit liederen van Monteverdi en tijdgenoten, waarbij de passacaglia dient als uitgangspunt voor een (muzikale) confrontatie/improvisatie tussen de luitist en saxofonist. De luitist representeert de verbondenheid en de saxofonist de distantie. Uncanny Valley duurt 30 minuten en speelt vooralsnog 8 keer op het Festival Rotterdamse Dakendagen.

Over de 5 projecten die hierna op stapel staan kunnen we op verzoek informatie verstrekken of toelichten in een gesprek.

Taken van de zakelijk leider
 • Projectontwikkeling in samenspraak met artistiek leider
 • Aansturing fondsenwerving en sponsoring
 • Samenwerking partners
 • Opstellen van begroting en beheer budget
 • Onderhouden en uitbreiden netwerk (lokaal en nationaal)
 • Ondersteuning en advisering bestuur
 • Vertegenwoordiging stichting en ontvangst media, partners en relaties tijdens festival of productie
 Periode en honorarium

Wij verwachten een tijdsinvestering van gemiddeld 4-8 uur per week (in overleg). We werken op projectbasis en daardoor is er een periode van onbetaalde tijdsinvestering voor zowel artistiek als zakelijk leider. Wanneer het project financiële doorgang kan vinden worden deze uren met terugwerkende kracht betaald in de vorm van een totaalgage per project. De totaalgage van de zakelijk leider is gemiddeld 5% van het totaalbudget. Wij produceren twee à drie projecten per jaar. Wij hebben in het verleden toekenningen gekregen van o.a. Gemeente R’dam, FPK, AFK, Gemeente Enschede, Norma Fonds, Kickstart Cultuurfonds, Stichting Elise Mathilde Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Over de organisatie

Liedhuis is een stichting met een zetel in Rotterdam. De zakelijk- en algemeen/artistiek leider verantwoorden zich aan een driekoppig, zeer betrokken bestuur. Het bestuur bestaat uit sopraan Charlotte Riedijk, politicus/bestuurder Han Noten en accountant Pim Waardenburg. De adviseurs van de stichting zijn Conrad van Tiggelen (director Strategy & Branding NBTC), Tobias Kokkelmans (Dramaturg/Directeur Nederlands Theater Festival & Amsterdams Fringe Festival) en regisseur Hans Nieuwenhuis. Celia García-García is actief bij Liedhuis in de functie van social media coördinator.

Omdat we geen kantoor hebben is thuiswerken geen probleem. We komen graag met je in contact!

Meer info en contact: Florien@liedhuis.nl